Tampereen kaupunkiseudun joukkoliikenne tuottaa Tampereen seudun sisäisen joukkoliikenteen matkustajainformaation. Reittioppaan rajapinnan kautta on saatavilla mm. joukkoliikenteen reitit, linjat sekä aikataulut. Reittioppaan tiedot koostetaan suunnittelujärjestelmässä aikataulukausittain. Muutoksia aineistoon tehdään pääasiassa aikataulukausien vaihtuessa mutta poikkeustapauksissa (esim. pidempikestoiset poikkeusreitit) tietoja voidaan päivittää myös kesken aikataulukauden.

Staattisia tietoja tarjotaan kahdessa formaatissa:

  • TRE API HTTP Get -rajapinta tarjoaa tiedot JSON ja XML muodossa
  • Kalkati.net standardiin pohjautuva XML-siirtotiedosto, joka sisältää kaikki tiedot yhdessä tiedostossa.

Rajapintojen käyttö vaatii käyttäjätunnuksen, joka on saatavilla joukkoliikenteen kehittäjäsivujen kautta. Kehittäjäsivuilla on myös rajapintojen tarkempi dokumentaatio.

Rajapinnan kuormantasauksen seurauksena rajapintakyselyiden määrä on rajattu käyttäjäkohtaisesti 5000 kyselyyn tunnissa.

Näiden lisäksi on GTFS-formaattiin pohjautuva versio, joka on julkaistu erikseen dataportaalissa. Lisäksi joukkoliikenteen reaaliaikatietoja tarjotaan dataportaalissa SIRI ja Journeys API -rajapintojen kautta.

Data ja resurssit

Lisätiedot

Ylläpitäjä Tampereen seudun joukkoliikenne
Ylläpitäjän verkkosivusto http://joukkoliikenne.tampere.fi/
Julkaistu 09.11.2012
Päivitystiheys
Lisätietoja
  1. http://joukkoliikenne.tampere.fi/
Kategoriat
Datakokoelmat
Avainsanat
Alueet
Lisenssi Creative Commons Attribution 4.0
Viittaustapa Lähde: Tampereen joukkoliikenteen reittioppaan rajapinta. Aineiston ylläpitäjä on Tampereen seudun joukkoliikenne. Aineisto on ladattu Tampereen kaupungin dataportaali -palvelusta 2023-12-09 23:48:50.301603 lisenssillä Creative Commons Attribution 4.0.

Lisenssi

Creative Commons Nimeä 4.0
CC-BY-4.0 [Open Data]

Avoimuusaste

Aineistolle ei ole vielä määritetty avoimuusastetta

comments powered by Disqus