Tampereen liikennevaloliittymien sisältämät liikennevalolaitteet. Aineistoon on koottu pistemäisenä tietona kaikki kaupungin liikennevalolaitteet. Yksittäinen liikennevaloliittymä koostuu useammasta liikennevalolaitteesta, joka puolestaan käyttää useampaa liikennevaloilmaisinta. Tämä tietoaineisto esittää liittymän sisältämät laitteet. Itse liittymille ja laitteiden käyttämille ilmaisimille on omat tietoaineistot. Aineiston geometriatyyppinä piste. Aineistoa voi hyödyntää esimerkiksi liikennevalorajapinnan tietojen tulkinnassa.

Ominaisuustiedot:

  • LAITE_ID: Laitteen tunniste esim. "408154"
  • LIITTYMAN_NIMI: Liittymän nimi, joka voidaan yhdistää liittymä aineiston liittymän numeroon esim. "307"
  • PYLVAAN_NIMI: Pylvään tunnistenumero, johon laite on asennettu esim. "1"
  • TYYPPI_KOODI: Laitteen tyyppikoodi esim. "11"
  • TYYPPI: Laitteen tyyppikuvaus esim. "3 X 100" tai "VALOPILKKU"

Data on saatavissa rasterikuvina WMS- rajapintapalvelun kautta sekä raakadatana WFS-rajapintapalvelun avulla. Aineiston ylläpito jatkuvaa. WMS- ja WFS- palveluiden kautta dataa voi pyytää useammssa eri formaatissa. WFS-palvelun kautta aineistoa voidaan kutsua useissa eri formaateissa osoitteen outputFormat-parametrilla. Vaihtoehtoina ovat muun muassa: JSON, GML2, GML32, SHAPE-ZIP, CSV. Aineiston natiivi koordinaattijärjestelmä on ETRS-GK24 (EPSG:3878).

Taustajärjestelmänä toimii GeoServer, jonka WFS/WMS -rajapintojen ominaisuuksista on olemassa tarkempi englanninkielinen dokumentaatio.

Geoserverin käyttöön löytyy myös pikaohje dataportaalin ohjeet -osiosta.

Sama sisältö on katseltavissa kartat.tampere.fi -palvelun tai kansallisen paikkatietoikkunan kautta.

Data ja resurssit

Lisätiedot

Julkaistu 12.06.2013
Päivitystiheys
Kategoriat
Avainsanat
Alueet
Lisenssi Creative Commons Attribution 4.0
Viittaustapa Lähde: Tampereen liikennevalolaitteet. Aineisto on ladattu Tampereen kaupungin dataportaali -palvelusta 05.05.2021 lisenssillä Creative Commons Attribution 4.0.

Lisenssi

Creative Commons Nimeä 4.0
CC-BY-4.0 [Open Data]

Tilaa ilmoitukset muutoksista

comments powered by Disqus