Tampereen ajantasa-asemakaava on koostekartta hyväksytyistä ja lainvoiman saaneista asemakaavoista. Aineisto on tuotettu lainvoimaisten asemakaavojen pohjalta ja sitä ylläpidetään vektorimuodossa. Aineisto on yhdistelmä digitaalisesti tuotetuista kaavoista sekä yhä voimassa olevista käsin piirretyistä kaavoista, jotka on jälkikäteen digitoitu Fingis-järjestelmässä ja edelleen konvertoitu Stella DGN-kohteiksi. Aineistoa ylläpidetään Stella-ympäristössä. Aineiston ylläpito on jatkuvaa. Tiedot päivitetään DGN-tiedostoihin, kun kaava on saanut lainvoiman. Tampereen ajantasa-asemakaavarasteri on vastaavasta vektoriaineistosta viikottain päivittyvä rasterituote.

Data on saatavissa rasterikuvina WMS- rajapintapalvelun kautta sekä paketoituina TIFF-kuvina. Lisäksi aineisto on ladattavissa vektorimuodossa DWG:nä Tampereen avoimien aineistojen tiedostopalvelusta. WMS -palvelun kautta dataa voi pyytää useammassa eri kuvaformaatissa. Aineisto saatavissa ETRS-GK24 (EPSG:3878) ja ETRS-TM35FIN (EPSG:3067) koordinaatistojärjestelmissä.

Taustajärjestelmänä toimii GeoServer, jonka WMS -rajapintojen ominaisuuksista on olemassa tarkempi englanninkielinen dokumentaatio.

Geoserverin käyttöön löytyy myös pikaohje dataportaalin ohjeet -osiosta.

Sama sisältö on katseltavissa kartat.tampere.fi -palvelun tai kansallisen paikkatietoikkunan kautta.

Data ja resurssit

Lisätiedot

Julkaistu 18.11.2015
Päivitetty 18.11.2015
Päivitystiheys
Kategoriat
Datakokoelmat
Avainsanat
Alueet
Lisenssi Creative Commons Attribution 4.0
Viittaustapa Lähde: Tampereen ajantasa-asemakaava. Aineisto on ladattu Tampereen kaupungin dataportaali -palvelusta 28.02.2024 lisenssillä Creative Commons Attribution 4.0.

Lisenssi

Creative Commons Nimeä 4.0
CC-BY-4.0 [Open Data]

Avoimuusastecomments powered by Disqus