Tampereella vuonna 2017 toteutetussa meluselvityksessä tutkittiin keskiäänitasoja päivällä ja yöllä sekä tehtiin ennuste vuoden 2040 keskiäänitasoista päivällä ja yöllä. Lisätietoja meluselvityksestä löytyy kaupungin sivuilta. Meluselvitys uusitaan noin viiden vuoden välein, jolloin julkaistaan uusi tutkimusaineisto. Vanhempi vuoden 2012 meluselvitysainesto on myös julkaistu portaalissa.

Ominaisuustiedot:

  • DB_LO: Alin mitattu meluarvo desibeleissä esim. "50"
  • DB_HI Ylin mitattu meluarvo desibeleissä esim. "55"
  • SELITE: Alin ja ylin mittaustulos tekstinä esim. "50-55dB"

Aineiston geometriatyyppinä alue. Data on saatavissa rasterikuvina WMS- rajapintapalvelun kautta sekä raakadatana WFS-rajapintapalvelun avulla. Aineiston ylläpito jatkuvaa. WMS- ja WFS- palveluiden kautta dataa voi pyytää useammssa eri formaatissa. WFS-palvelun kautta aineistoa voidaan kutsua useissa eri formaateissa osoitteen outputFormat-parametrilla. Vaihtoehtoina ovat muun muassa: JSON, GML2, GML32, SHAPE-ZIP, CSV. Aineiston natiivi koordinaattijärjestelmä on ETRS-GK24 (EPSG:3878).

Taustajärjestelmänä toimii GeoServer, jonka WFS/WMS -rajapintojen ominaisuuksista on olemassa tarkempi englanninkielinen dokumentaatio.

Geoserverin käyttöön löytyy myös pikaohje dataportaalin ohjeet -osiosta.

Sama sisältö on katseltavissa kartat.tampere.fi -palvelun tai kansallisen paikkatietoikkunan kautta.

Data ja resurssit

Lisätiedot

Julkaistu 20.11.2018
Päivitystiheys
Kategoriat
Datakokoelmat
Avainsanat
Alueet
Lisenssi Creative Commons Attribution 4.0
Viittaustapa Lähde: Tampereen meluselvitys 2017. Aineisto on ladattu Tampereen kaupungin dataportaali -palvelusta 04.10.2023 lisenssillä Creative Commons Attribution 4.0.

Lisenssi

Creative Commons Nimeä 4.0
CC-BY-4.0 [Open Data]

Avoimuusastecomments powered by Disqus