Tampereen suunnittelualueet. Tampereen kaupungilla on käytössään kolmitasoinen aluejako: suuralueet, suunnittelualueet ja tilastoalueet. Jokainen suuralue jakautuu suunnittelualueisiin, jotka jakautuvat edelleen tilastoalueisiin. Tilastoalueet vastaavat pääosin kaupunginosia, mutta täysin yksi yhteen ne eivät aivan jokaisessa tapauksessa käy. Tilastoalueet vastaavat Tilastokeskuksen käyttämää "kunnan osa-alue" luokittelua.

Data on saatavissa rasterikuvina WMS- rajapintapalvelun kautta sekä raakadatana WFS-rajapintapalvelun avulla. Aineiston ylläpito jatkuvaa. WMS- ja WFS- palveluiden kautta dataa voi pyytää useammssa eri formaatissa. WFS-palvelun kautta aineistoa voidaan kutsua useissa eri formaateissa osoitteen outputFormat-parametrilla. Vaihtoehtoina ovat muun muassa: JSON, GML2, GML32, SHAPE-ZIP, CSV. Aineiston natiivi koordinaattijärjestelmä on ETRS-GK24 (EPSG:3878).

Taustajärjestelmänä toimii GeoServer, jonka WFS/WMS -rajapintojen ominaisuuksista on olemassa tarkempi englanninkielinen dokumentaatio.

Geoserverin käyttöön löytyy myös pikaohje dataportaalin ohjeet -osiosta.

Sama sisältö on katseltavissa kartat.tampere.fi palvelun tai kansallisen paikkatietoikkunan kautta.

Data ja resurssit

Lisätiedot

Ylläpitäjä Kaupunkimittaus
Julkaistu 14.12.2012
Päivitystiheys
Kategoriat
Datakokoelmat
Avainsanat
Alueet
Lisenssi Creative Commons Attribution 4.0
Viittaustapa Lähde: Tampereen suunnittelualueet. Aineiston ylläpitäjä on Kaupunkimittaus. Aineisto on ladattu Tampereen kaupungin dataportaali -palvelusta 21.02.2024 lisenssillä Creative Commons Attribution 4.0.

Lisenssi

Creative Commons Nimeä 4.0
CC-BY-4.0 [Open Data]

Avoimuusastecomments powered by Disqus